Percheziţii DNA la Spitalul Județean din Botoșani, într-un dosar de angajări frauduloase

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Sunt percheziţii DNA în casa preşedintelui Consiliul Judeţean Botoşani, la biroul Doinei Fedorovici şi la Spitalul Județean din Botoşani, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție a transmis că în total sunt 92 de percheziții în județele Botoșani și Iași.

Trei dintre aceste percheziții vizează instituții publice, printre care Spitalul Județean din Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, acolo unde procurorii au intrat inclusiv în biroul președintelui Doinei Fedorovici dar și primăria din Săveni.

De asemenea, este vizat inclusiv sediul unui partid politic. Potrivit unor surse Antena 3 CNN ar fi vorba de sediul PSD.

Procurorii au descins în această dimineață la prima oră la Spitalul Județean Botoșani. Acolo unde au solicitat să vină conducerea pentru a permite accesul în birouri, pe care le-au sigilat.

Ulterior aceștia au mers la alte instituții pentru a demara perchezițiile. Dosarul vizează angajări făcute în mod fraudulos, adică examene frauduloase, pentru angajări la Spitalul Județean din Botoșani. Pentru un post de asistent se plătea între 10 și 15 mii de euro.

Angajările ar fi fost făcute în urmă cu doi ani la spital, în timpul vechii conduceri. Doina Caba, fostul manager al spitalului și-a dat demisia în această vară după ce a fost un protest spontan la spital cu privire la niște sporuri pe care aceasta le-a tăiat. Colegii au protestat de ziua ei când i-au adus o coroana.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: