Skip to content
Politică

Percheziţii în fieful lui Duicu

Procurorii DNA fac marţi opt percheziţii în judeţul Mehedinţi, la Parchetul Judecătoriei Orşova, la locuinţa şefului instituţiei şi la sediile unor firme, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie, surse judicare declarând că magistratul este suspectat de trafic de influenţă.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că în acest dosar se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie, relatează mediafax.ro.

Potrivit DNA, procurorii fac opt percheziţii în municipiile Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dintre care două la sediile unor instituţii publice de interes local, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţiile publice unde au loc percheziţii sunt Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova şi un liceu din Orşova.

Anchetatorii percheziţioneză şi locuinţa prim-procurorului Parchetului Orşova, Carmen Sîrboiu, precum şi locuinţele unor oameni de afaceri, au precizat sursele citate.

Prim-procurorul Carmen Sîrboiu este suspectată că ar fi lua mită de la oameni de afaceri, cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune pe care le făceau aceştia. Şeful Parchetului Orşova ar fi primit, în schimb, bani şi bunuri, printre care materiale de construcţii, iar la cele două vile ale sale ar fi fost trimişi oameni să lucreze.

Procurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *