Skip to content
Societate

Percheziții în 17 județe și în Capitală: Vizate sunt persoane suspectate de poluare prin evacuare de deșeuri medicale

Facebook
" "

Aproape 200 de percheziții au avut loc joi dimineață la adrese din 17 județe și din Capitală într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Descinderi la adrese din mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri

" "
" "

Conform unor surse, mai multe spitale de stat și private, precum și cabinete medicale ar fi fost implicate în aceste activități. Este vorba despre spitale din Târnăveni, Mediaș, Saveni, Darabani, Ștefănești și Dorohoi, precum și 50 de cabinete medicale individuale.

Potrivit anchtatorilor, faptele ar fi fost comise în perioada 2018-2020, cu implicarea unei firme din județul Mureș, care se ocupă de preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate din 17 județe.

Societatea comercială nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite și ar fi evacuat în natură deșeurile prelucrate, evitând astfel consturile pe care le prespunea incinerarea acestora.

De asemenea, prin tunchierea evidențelor spitalelor și a societăților cu profil medical, societatea comercială  s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor către stat.

În același timp, anchetatorii fac investigații și cu privire la achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

Prejudiciul creat la buget este estimat, în prezent, la 380.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *