Skip to content
Societate

Percheziții în București, Dâmbovița și Argeș la firme de pază bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 4 milioane de euro

Inquam Photos / Virgil Simonescu
" "

Polițiștii au efectuat în această dimineață 12 percheziții în București, Dâmbovița și Argeș la mai multe persoane și firme de protecție și pază bănuite de evaziune fiscală, informează IGPR.

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează 12 percheziții, în București, Dâmbovița și Argeș, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de protecție și pază. Activitățile vizează domiciliile unor persoane și sediile sociale (punctele de lucru) ale unei societăți comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată”, se arată în comunicatul IGPR.

" "
" "

În acest dosal penal prejudiciul adus statului s-ar ridica la peste 4 milioane de euro:

Din materialul probator administrat, până în prezent, au rezultat indicii că, în perioada 2014 – 2019, o societate comercială, care executa activități de protecție și gardă, ar fi încheiat, cu o serie de companii și firme, contracte având ca obiect prestarea de servicii de pază, încasând de la aceşti clienţi peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro). În scopul sustragerii de la plata obligațiilor către stat, administratorii de fapt și de drept, respectiv directorul economic, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societății și ar fi declarat la organele fiscale achiziții de la 83 de societăți comerciale, care nu ar avea la bază operațiuni reale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 18.500.000 de lei (peste 4.000.000 de euro), reprezentând impozit pe profit în sumă totală de peste 8.400.000 de lei și T.V.A. în sumă de peste 10.100.000 de lei”, mai transmite IGPR.

Pentru continuarea cercetărilor, vor fi emise 5 mandate de aducere și vor fi conduse la sediul poliției 5 persoane pentru audieri.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *