Skip to content
Buzău Știri locale

Percheziţii în Buzău şi Bucureşti, la persoane suspectate de trafic de droguri

telegrafonline.ro

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, 42 de percheziţii în judeţul Buzău şi în Bucuresti la persoane suspectate de trafic de droguri, la finalul acţiunii 27 de persoane fiind duse la audieri, potrivit News.ro.

Potrivit DIICOT, percheziţiile au avut loc într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, în Buzău, a acţionat o reţea infracţională formată din 27 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, ce procura cannabis, comprimate MDMA şi diverse produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. De asemenea, gruparea transporta, depozita şi vindea drogurile către consumatori din municipiul Buzău şi comunele limitrofe, precum şi din municipiul Bucureşti.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, gruparea infracţională era structurată pe mai multe paliere.

Dealerii principali aveau ramificaţii în alte judeţe sau în străinătate de unde erau procurate substanţele interzise. Dealerii secundari se aprovizionau în comun de la dealerii principali sau îşi ofereau spre vânzare substanţe în mod reciproc.
Consumatorii sau revânzători se aprovizionau de la dealerii principali şi secundari, care revindeau o parte din substanţe pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit.

Substanţele interzise erau procurate în principal de pe raza judeţului Galaţi şi a municipiului Bucureşti, precum şi direct din afara României, preţurile variind, în funcţie de tipul de substanţă interzisă comercializată, între 50-60 lei pentru un gram de cannabis sau pentru comprimate sau 10 lei/pacheţel de substanţe psihoactive.

De asemenea, s-a constatat că membrii reţelei erau extrem de precauţi în desfăşurarea activităţii infracţionale, oferind spre vânzare substanţe interzise doar persoanelor cunoscute şi evitând discuţiile telefonice, fiind preferate întâlnirile directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *