Skip to content
Societate

Percheziții în Călărași și Ilfov într-un dosar de înșelăciune. Hârtie igienică în loc de măşti medicale

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Nouă percheziţii au loc în dimineaţa zilei de joi, pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date şi indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generată de pandemia COVID- 19.

Cei în cauză, în baza unor anunţuri postate pe reţelele de socializare, au ataşat fotografii cu maşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor”, spun poliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu. Au fost identificate 89 de persoane vătămate.

Din cercetari, a mai rezultat că prin intermediul aceloraşi anunţuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informaţiilor, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti şi Inpectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *