Skip to content
Societate

Percheziţii în patru judeţe şi Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei

news.ro

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova efectuează, joi, 15 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile, nouă persoane urmând să fie duse la audieri.

Conform IPJ Prahova, descinderile au loc la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenţilor economici administraţi achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influenţa negativ obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul preliminar în cauză este de 10.089.756 de lei”, arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, nouă persoane vor fi duse la audieri, informează agerpres.ro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *