Skip to content
Societate

Percheziţii în Vâlcea şi Alba, într-un dosar de înşelăciune şi spălare a banilor cu prejudiciu de peste 750.000 de lei

news.ro

Poliţiştii prahoveni au făcut, miercuri, zece percheziţii la locuinţe din judeţele Vâlcea şi Alba, într-un dosar care vizează infracţiuni de înşelăciune şi spălare a banilor în urma unor anunţuri privind vânzarea de utilaje folosite în agricultură. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 750.000 de lei.

În dosarul instrumentat de poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Prahova au fost făcute zece percheziţii domiciliare, în judeţele Vâlcea şi Alba, în urma descinderilor fiind descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, telefoane mobile, 26.000 de euro şi 81.200 de lei.

”Din cercetări, a reieşit faptul că, în perioada august 2020 – martie 2021, persoanele bănuite ar fi oferit utilaje, spre vânzare, prin intermediul unor site-uri de anunţuri. Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, acestea nu mai puteau fi contactate de către cumpărători”, transmite IPJ Prahova.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că suspecţii pretindeau că au de vânzare utilaje agricole, cu valori ridicate şi cereau bani în avans pentru livrarea acestora. Prejudiciul cauzat este de peste 750.000 de lei.

Unii dintre cei vizaţi în anchetă au fost duşi la audieri în judeţene unde au avut loc descinderile.la ora transmiterii acestei ştiri ancheta pe teren continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *