Skip to content
Politică

Percheziții într-un dosar de înșelăciune cu prejudiciu de 400.000 de euro

Polițiștii din Argeș și Dolj efectuează sâmbătă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, 11 percheziții domiciliare într-un dosar de înșelăciune pe bursa de transport, cu un prejudiciu total de 400.000 de euro.

Descinderile au loc la domiciliile al 10 persoane din județele Argeș și Dolj, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și constituirea unui grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracțională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăți comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internațional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat„, informează agerpres.ro.

Anchetatorii au stabilit că, după confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinația prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizându-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piața neagră, la prețuri subevaluate.

Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activității infracționale”, se mai arată în comunicatul IPJ Argeș.

Descinderile sunt efectuate de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Argeș și IPJ Dolj, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciilor Acțiuni Speciale din Argeș, Dolj și Dâmbovița. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *