Skip to content
Politică

UPDATE Lucinschi a fost reținut/ Percheziții la casa fiului unui fost președinte al Republicii Moldova

UPDATE Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Sergiu Lucinschi a fost audiat, luni seară, într-un dosar în care este cercetat de procurori pentru infracţiuni de corupţie.

Sergiu Lucinschi a ajuns la sediul DNA în jurul orei 22.30 şi nu a dorit să dea declaraţii. Omul de afaceri a fost adus la DNA după ce procurorii i-au percheziţionat locuinţa din Voluntari.

Luni au avut loc percheziții la casa fiului unui fost președinte al Republicii Moldova. Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, Sergiu Lucinschi, este cercetat de procurorii DNA într-o cauză de trafic de influenţă şi şantaj. Potrivit unor surse judiciare, politiştii au descins la locuinţa acestuia din oraşul Voluntari.

Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4.000.000 euro in perioada decembrie 2014-martie 2015, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.

DNA a confirmat, într-un comunicat de presă, că luni au avut loc percheziţii la o locaţie din judeţul Ilfov într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 – martie 2015, de către omul de afaceri Sergiu Lucinschi.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *