Skip to content
Politică

Protest amplu al pădurarilor în fața Guvernului

Federaţia pentru Apărarea Pădurilor continuă acţiunile de protest şi spune că orice întârziere a aplicării Regulamentului pentru valorificarea masei lemnoase pune în pericol interesele economice strategice ale României şi, implicit, siguranţa națională. Astfel că miercuri sunt așteptați să protesteze în fața Guvernului peste 3.000 de pădurari, care au venit cu o serie de zece revendicări, informează realitatea.net.

Prima și cea mai importantă revendicare, spun ei, este aceea de modificare de urgență sau de suspendare a regulamentului de vânzare a masei lemnoase întrucât are două efecte negative – în primul rând a dus la blocaj economic și în al doilea rând ar putea duce la concedierea a 7.000 din cei 16.500 de angajați ai Romsilva.

De asemenea, cer sporuri de risc pentru pădurari și spun că în ultimii ani patru angajați au fost uciși în timpul serviciului de cei care au venit să taie ilegal lemne.

Nu în ultimul rând, o altă revendicare importantă se referă la faptul că aproape 400.000 de hectare din proprietate privată au fost defrișate în ultimii ani, iar prejudiciul adus statului se ridică la 36 de miliarde de euro. Acest lucru a fost posibil pentru că de câțiva ani Guvernul nu mai acordă subvenții proprietarilor de pădure, subvenții din care s-ar putea plăti paza fondurilor forestiere, pază care ar putea fi făcută de angajații Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *