Skip to content
Politică

Percheziții la domiciliul familiei primarului Chișinăului

Mai multe percheziții au avut loc, vineri, la domiciliul rudelor primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Oamenii legii au descins în casa fratelui edilului Capitalei, Lucian Chirtoacă, și la părinții acestora. Motivul ar fi că firma de publicitate pe care o deține fratele primarului ar fi suspectată de evaziuni fiscale, informează Unimedia, citat de dcnews.ro. Republica Moldova va avea alegeri legislative peste o lună.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, unchiul lui Dorin Chirtoacă, afirmă că în spatele acestor acțiuni s-ar afla PLDM și PD, care ar încerca să intimideze PL-ul prin intermediul Ministerului de Interne și al Procuraturii Generale.

„Ei spun că nu este nimic politic, dar să ajungi până la aceea ca să faci percheziții în casa surorii mele, mama lui Dorin Chirtoacă, este josnic. Nu au niciun motiv să facă percheziții la domiciului acestora. Fapt că au lăsat acest fapt pentru noiembrie, mai aproape de campania electorală demonstează că este o acțiune politică, o tentativă de intimidare a PL ca concurent electoral”, a menționat liderul PL.

PL, PD și PLDM au făcut parte din alianța inițială proeuropeană aflată la guvernare la Chișinău după înlăturarea de la putere a comuniștilor, în 2009. Ulterior, relațiile dintre cele trei partide s-au tensionat, iar protocolul alianței a fost modificat.

1 comentariu la “Percheziții la domiciliul familiei primarului Chișinăului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *