Percheziții la Institutul „Marius Nasta” din București

marius nasta
Foto: Marius Nasta

Mai multe percheziții au loc, miercuri, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Ofițerii anticorupție au descins în mai multe cabinete de chirurgie toracică.

Surse Digi24 spun că anchetatorii au suspiciuni că mai mulți medici ar fi luat mită pentru operații. Anchetatorii DGA și procurori ai Parchetului Tribunalului București sunt la spital și au descins în cabinete unde își desfășoară activitatea cadre medicale de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București.

Sunt suspiciuni că aceștia ar fi luat mită pentru anumite operații. Ancheta vizează medici și anesteziști.

În 2021, managerul Institutului a sesizat autoritățile în legătură cu un cadru medical care ar fi luat mită pentru o operație. Anchetatorii fac percheziții în birouri și cabinete medicale.

În luna februarie a anului 2021, pe adresa Institutului a fost primită o plângere transmisă prin e-mail de un pacient nemulțumit de un incident administrativ pe care îl avusese în spital.

Pacientul a reclamat atunci managerului Beatrice Mahler că unul dintre medici i-a cerut bani pentru operație: „M-am interesat, ia 5.000 lei în general. Nu am avut, i-am dat 2.500”.

Managerul Institutului, Beatrice Mahler a sesizat la vremea respectivă poliția, așa cum prevede regulamentul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL