Skip to content
Politică

Percheziții la o rețea extinsă de cămătărie. Sute de persoane înșelate

Mai multe societăți comerciale, dar și locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și desfășurarea unor activități de creditare, specifice instituțiilor financiare, sunt percheziționate, luni dimineață, de polițiștii prahoveni.

„La data de 16 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează opt percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale situate în municipiile Bucureşti, Cluj şi Miercurea Ciuc”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Din cercetări a reieşit că, din luna iunie şi până în prezent, ar fi fost induse în eroare peste 350 de persoane din judeţul Prahova şi din judeţele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de ‘caritas unguresc’.

„Astfel, cei în cauză, prin folosirea unei societăţi comerciale înfiinţate în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele aşa-zise contracte de asociere în participaţiune, s-ar fi angajat faţă de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Naţională a României”, se arată în comunicat.

În numeroase cazuri, deşi victimele ar fi achitat mai multe rate lunare în avans, conform contractelor încheiate cu societatea comercială controlată de către cei cinci bănuiţi, aceştia nu ar fi remis sumele de bani promise ca împrumut. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de peste 350.000 de lei. Acuzațiile sunt de înşelăciune, camătă, delapidare şi desfăşurarea, fără drept, de activităţi specifice instituţiilor de credit, informează dcnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *