Skip to content
Politică

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală de 11 milioane de lei

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT efectuează, joi, 55 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani de aproximativ 11 milioane de lei.

Autoritățile desfășoară perchezițiile pe raza județelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău, Botoşani şi a municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat de pe politiaromana.ro.
De asemenea, sunt puse în executare nouă mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, cei depistați urmând a fi conduși la sediul DIICOT, pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale ce se impun.
Procurorii precizează că membrii grupării infracționale, cetăţeni coreeni şi români, sunt bănuiți că, în perioada 2012 – 2015, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, ar fi contractat diverse lucrări, pe care, ulterior, le-ar fi subcontractat altor societăţi comerciale cu un comportament fiscal de tip fantomă, pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii TVA şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate.
Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subcontractate în conturile societăţilor comerciale de tip fantomă ar fi fost retrase în numerar de unii din membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin comiterea de infracțiuni este estimat la aproximativ 11 milioane de lei.
În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile ale persoanelor bănuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *