Skip to content
Politică

Percheziții la primăria condusă de un greu al PNL. Ce contracte vizează DNA

Procurorii DNA şi poliţiştii au descins în această dimineaţă la Primăria Timişoara, pentru a ridica documente legate de finanţările echipei de fotbal Politehnica Timişoara, de pe vremea în care echipa era patronată de Marian Iancu.

Anchetatorii au intrat în biroul primarului PNL  Nicolae Robu, informează adevărul.ro.

Potrivit sursei menționate mai sus, Curtea de conturi a decis că CLT (Consiliul Local Timişoara) a finanţat ilegal echipa de fotbal patronată de Marian Iancu.

Finanțarea echipei Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu de către Primăria Timișoara şi Consiliul Judeţean Timiş a fost declarată ilegală în urma unui control al Curţii de Conturi, finalizat la sfârşitul anului 2012. În perioada 2008 -2011, primăria a alocat 27, 1 milioane lei, iar consiliul județean 9,95 milioane lei. Conform contractului, banii trebuiau folosiţi exclusiv pentru activităţile sportive ale echipei de fotbal.

Aproape 25 % din banii daţi de municipalitate echipei de fotbal a lui Marian Iancu au ajuns în conturile Finanţelor Publice, în urma executării silite a datoriilor către bugetul de stat, acest lucru reprezentând o încălcare a contractului. De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că au fost decontate aceleaşi cheltuieli atât de primărie, cât şi de consiliul judeţean, informează pressalert.ro.

În urma unui control s-a stabilit că a fost ilegală şi s-a solicitat luarea măsurilor pentru recuperarea prejudiciului de 31.669.417,71 lei, reprezentând banii cu care de la bugetul local a fost finanţată SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest SA a lui Marian Iancu.

Primarul Nicolae Robu nu a fost de acord cu decizia și a atacat raportul în instanță considerând că “personal nu sunt implicat în această poveste, încerc să fiu obiectiv. Nu sunt nici avocatul domnului Ciuhandu și nici al domnului Ostaficiuc, dar mi se pare că nu e în regulă. Dacă ceva nu era în regulă, trebuia să fie sesizare de ilegalitate venită de la prefect, oricine ar fi fost. Plus că în fiecare an sunt controale ale Curții de Conturi și trebuia sesizată atunci ilegalitatea. Simt că nu e în regulă”.

Tribunalul Timiş a respins acţiunea Primăriei Timişoara împotriva raportului Curţii de Conturi pe motiv în conformitate cu legile în vigoare “raportate la statutul societăţii – parte în contractul de asociere, acela de societate comercială pe acţiuni, rezultă că aceasta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a beneficia de sume de la bugetul local, pentru finanţarea programului sportiv, întrucât nu este structură sportivă fără scop patrimonial. În acest context, sunt lipsite de relevanţă apărările formulate de reclamanţi, privitoare la performanţele clubului sportiv şi la beneficiile aduse municipiului prin participarea echipei de fotbal la diverse competiţii”.

Printre cei indicaţi ca fiind vinovaţi în raportul Curţii de Conturi se află fostul primar Gheoghe Ciuhandu şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari. La scurt timp după ce a apărut raportul Curţii de Conturi, Cojocari a susţinut nervos că ““înseamnă că tot ce am făcut aici (în primărie, n.a) este zero. O să plătească cei doi auditori de la Curtea de Conturi, că ei au greşit, nu eu”, mai precizează pressalert.ro.

1 comentariu la “Percheziții la primăria condusă de un greu al PNL. Ce contracte vizează DNA

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *