Skip to content
Politică

Percheziţii la Primăria Timişoarei, condusă de USR-istul Dominic Fritz. Suspiciuni legate de concursuri de angajare

Facebook/USRTimis

UPDATE 18.10

„Pot confirma că polițiștii fac verificări. Noi le-am pus la dispoziție toate actele pe care le-au cerut, nu avem absolut nimic de ascuns. Vreau să vă reamintesc că și noi am depus o plângere penală pentru șapte suspiciuni de fraudare ale unor concursuri, în perioada 2018-2019. Vorbim despre lucrări scrise în mod evident de aceeași persoană, la concursuri diferite, cu candidați diferiți”, a declarat pentru Tion reprezentantul Primăriei Timișoara, Bogdan Marta.

______________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Descinderi ale poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au loc în Primăria Timișoara, miercuri dimineața.

Ofiterii de la IPJ Timis au pătruns în mai multe birouri de unde ridică documente. Acestia instrumenteaza in rem un dosar de abuz în serviciu. Acesta are legatura cu o serie de angajări facute in Primaria Timisoara.

Conform unor surse opiniatimisoarei.ro, cercetarile vizeaza organizarea a doua concursuri, la societati din subordinea primariei, Horticultura si la Piete, unde administratia Fritz ar fi angajat persoane care nu indeplineau conditiile cerute de lege. Anchetatorii preiau mai multe acte pentru a stabili daca in aceste situatii au fost comise fapte de abuz in serviciu.

Va reamintim, la inceputul lunii aprilie, DNA a facut la randu-i perchezitii la Primaria Timisoara in legatura cu posibile fapte de coruptie, intre care abuz in serviciu. Totul a venit dupa ce consortiul de insolventa al Colterm a transmis un document municipalitatii in care atrage atentia asupra unor ilegalitati, in contextul scandalului privind necumpararea certificatelor de poluare aferente anilor 2020 si 2021.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *