Skip to content
Politică

Percheziții la reședința generalului Mitică Iliescu

Procurorii DNA efectuează percheziții la reședința fostului șef SPP, Dumitru Iliescu.

„Mitică Iliescu”, așa cum i se spunea acestuia, este implicat în dosarul de trafic de influență al deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, același dosar în care este urmărit penal și Dan Șova.

Generalul Mitica Iliescu l-a informat pe Viorel Hrebenciuc ca pe numele sau este emis un mandat pe siguranta nationala pentru interceptarea convorbirilor telefonice, se arata in ordonanta de urmarire penala, in care sunt cuprinse mai multe stenograme. Intr-un din aceste stenograme, Dan Sova ii spune lui Hrebenciuc, in legatura „cu epoca post Victor”, ca toti oamenii din PSD cu care a discutat il vor sustine la presedintia partidului, deoarece „nu il vor pe Liviu” Dragnea.
ILIESCU DUMITRU: (Vorbesc in soapta – n.n.) V-am spus ca dumneavoastra sunteti pe mandat.
VIOREL HREBENCIUC: Mh! Da.
ILIESCU DUMITRU: Pur si simplu asta e tot ce am aflat.

(…)

ILIESCU DUMITRU: Stia de Basescu, de 27 de milioane, ca a stabilit un plan pentru anul asta si mandatele pe care sa le ia.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da. Mandatele pe cat timp se dau?
ILIESCU DUMITRU: Mandatul se da in general pe sase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Sase luni? Deci sunt inca pe mandat.
ILIESCU DUMITRU: Daca este un mandat pe siguranta nationala, inseamna ca mai sunt cateva saptamani, dar se poate prelungi, nasule.
VIOREL HREBENCIUC: Pai, la mine se prelungeste in mod sigur.
ILIESCU DUMITRU: Pot sa-l dea si pe o luna, depinde cat au nevoie. Pot sa-l dea si pe trei luni, si pe sase luni, si pe un an, dar, de regula, se da pentru sase luni de zile.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: (Vorbeste in soapta – n.n.) Si el mi-a spus: Nu stiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioara a dosarului era un tabel cu persoanele, s-a primit ordin de la judecator, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare. Au mai venit si alte persoane pe mandat, dar lui i-a sarit in ochi numele dumneavoastra pe mandat. L-am rugat sa se documenteze, i-am zis: Documenteaza-te, vezi si tu daca poti sa afli mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *