Percheziții la sediul Consiliului Județean Gorj. Vizat este vicepreședintele instituției, suspectat de corupție

Sursa: Facebook

Procurorii gorjeni efectuează în dimineața zilei de joi, 18 aprilie, percheziții la Consiliul Județean Gorj și la alte adrese, vizat de verificări fiind vicepreședintele instituției, Dorin Tașcău (PSD).

Potrivit unor surse, Dorin Tașcău este verificat cu privire la activități care nu privesc atibuțiile de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj.

Dorin Tașcău a fost om de afaceri și directorul unui cunoscut colegiu național din Târgu Jiu, înainte de a intra în administrație.

Ancheta a fost declanșată după ce numele lui Dorin Tașcău a apărut în interceptările realizate de Direcția Națională Anticorupție în dosarul de corupție în care este a fost vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

Deocamdată, nu se cunosc acuzațiile la adresa vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj.

Depistat când primea o mită de 5.000 de euro

Potrivit procurilor, la instigarea unui alt inculpat, în decembrie 2023, în județul Gorj, o persoană ar fi remis în mod direct suma de 5.000 de euro lui Chircă Iosif, director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar intra în îndatoririle sale de serviciu.

Cea de-a doua persoană trimisă în judecată ar fi promis președintelui directoratului unei societăți comerciale, cu capital majoritar de stat, martor, 15% (300.000 euro) din valoarea unui contract de 2.000.000 euro, având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit în baza unei proceduri de licitație publică fraudată, dar și 15% (120.000 euro) din valoarea unui contract de 800.000 euro având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit prin achiziție directă, și ar fi dat martorului în legătură cu aceste promisiuni, în 5 tranșe, până la data de 21.01.2024, sumele de 45.000 lei și 12.000 euro. În mai 2023, ar fi pretins primei persoane 3,5% din valoarea facturilor emise de o societate comercială către două societăți cu capital majoritar de stat, lăsând-o pe acesta să creadă că ar avea influență pe lângă conducerea acestora și ar fi primit 533.375 lei“, conform DNA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL