Skip to content
Politică

Percheziţii: Primăria din Târgu Mureş şi o companie de stat, cu DNA la uşă

" "

Primăria municipiului Târgu Mureş şi o companie de stat s-au trezit, joi dimineaţă, cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la uşă. Află despre ce este vorba.

Procurorii anticorupţie efectuează percheziţii la sediul Primăriei Târgu Mureş şi la Societatea Naţională de Gaze Naturale ROMGAZ SA, au declarat surse judiciare citate de romaniatv.net, menţionând că descinderile au loc și la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane.

" "
" "

Amintim că primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, este deja urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie l-au acuzat că ar fi alocat ilegal 4 milioane de lei echipei de fotbal din oraş, deşi aceasta avea datorii către stat. În urma adoptării criteriilor de integritate, PNL nu îl mai poate susţine pentru un nou mandat, însă edilul doreşte să candideze.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat în 12 ianuarie, într-o conferință de presă, că municipalitatea a obținut o sentință judecătorească definitivă prin care sunt menținute hotărârile Consiliului local din 2014 privind finanțarea unor cluburi sportive.

Florea a făcut referire la cazul recent câștigat de Primăria Târgu Mureș într-un proces intentat de Asociația pentru Minți Pertinente AMPER, prin care se solicita anularea a cinci hotărâri de Consiliu Local din 2014, prin care au fost acordate 11,6 milioane de lei pentru finanțarea celor cinci cluburi din oraș, AS Ardealul (ASA), BC Mureș, CS Universitar, SC Mureșul și City’us.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins recent ca nefondat recursul formulat de AMPER împotriva Sentinței nr. 647/7.05.2015 pronunțate de Tribunalul Mureș — Secția de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 3009/102/2014.

În sentința atacată cu recurs, Tribunalul Mureș respingea cererea formulată de Asociația pentru Minți Pertinente AMPER împotriva Primăriei ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă, iar cea în contradictoriu cu Consiliul Local Târgu Mureș ca fiind lipsită de interes.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *