Procurorii DIICOT împreună cu politisti din cadrul BCCO Timisoara efectuează 14 perchezitii din care cinci in locatii din Timisoara si noua in locatii din municipiul Sibiu, arata un comunicat de presa al DIICOT.
Totodata au fost emise 18 mandate de aducere pe numele persoanelor suspectate de implicare in activitatea infractionala.
Din materialul probatoriu administrat in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 – 2014 reprezentantii legali ai 11 societati comerciale au constituit un grup infractional organizat in scopul de a genera facturi purtatoare de TVA deductibila pentru produse energetice si, implicit, cheltuieli care sa diminueze masa impozabila, sustragandu-se astfel de la plata in intregime a obligatiilor fiscale datorate, precum si documente necesare crearii unei proveniente aparent licite a marfurilor/serviciilor introduse in circuitul comercial de catre societatile in cauza.
Fata de membrii grupului infractional organizat exista suspiciunea rezonabila ca, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au recurs la falsificarea documentelor de insotire/receptie a produselor energetice, au facut declaratii false cu privire la responsabilitatea juridica pentru marfa livrata referitor la faptul ca produsele energetice livrate au acciza platita si provin pe circuitul economic dintr-un depozit fiscal autorizat.
Sumele de bani rezultate din activitatea ilicita au fost transferate la mai multe societati comerciale nationale si internationale inactive, in scopul disimularii adevaratei proveniente. Prin activitatea infractionala derulata, membrii grupului infractional organizat au cauzat un prejudiciu total bugetului consolidat al statului in suma de 34.044.503 de lei.