PSnews

Ultima Oră

Perdanții se visează liderii PNL în 2017 / EXCLUSIV

PNL
presalocala.com

Deși se află în opoziție, PNL a devenit un partid cu o voce tot mai slabă și mai timidă pe scena politică. Liberalii nu au reușit să treacă peste înfrângerea de la alegerile parlamentare, iar în interiorul formațiunii politice se dau bătălii pentru șefia partidului.

Dacă înainte de alegeri Dacian Cioloș era invitat în PNL, deputatul de diaspora Mihai Voicu s-a trezit, la început de 2017, să lanseze un atac inutil și furibund la adresa fostului premier, precizând că nu are ce să caute în partid. Raluca Turcan sau Ludovic Orban, voci mult mai puternice în PNL, au declarat că Cioloș are în continuare ușa deschisă în partid.

Mihai Voicu nu este singurul liberal care se teme de venirea lui Cioloș la conducere. În general, au această frică acei politicieni pentru care nu vorbesc rezultatele, ci doar legăturile dubioase. Membrii de partid care au ajuns la funcții doar prin mânării și jocuri de culise, ar putea să treacă pe tușă cu Cioloș președinte al liberalilor.

Până în acest moment, Turcan pare a fi scoasă din cursa pentru șefia partidului, deoarece și-a asuma interimatul. Există șanse foarte mici să-i vedem pe cei din PNL cum vor merge în continuare pe mâna unei femei, indiferent despre cine va fi vorba. Ludovic Orban începe să fie liderul din umbră, cel care se ambiționează să-l împace și pe Voicu, și pe Cioloș, ceea ce ar fi destul de dificil. Numai că pe umerii lui Orban atârnă câteva înfrângeri dureroase. În 2010 a mai candidat la șefia partidului, împotriva lui Crin Antonescu, iar în 2014 împotriva Alinei Gorghiu și a pierdut lamentabil în ambele situații. De asemenea, mai amintim și înfrângerile sale în cursa pentru Primăria Capitalei. Fostul ministru nu se bucură de susținere de la Cotroceni, iar gașca sa a fost redusă la tăcere de anchetele procurorilor.

Un alt perdant care visează să ajungă președinte al PNL este Cătălin Predoiu, eternul premier al liberalilor. La câte înfrângeri are Predoiu, nu putem decât să ne imaginăm că s-a obișnuit cu ele și își dorește încă una la Congresul PNL. Numai că până acum vocea lui Predoiu nu s-a auzit în public. Este posibil ca eternul premier să fi ales o altă strategie, mizând pe un joc de culise care să-i aducă voturi la Congres. Pe de altă parte, Orban speră că discursul său va trezi orgoliul liberalilor.

Se vorbește tot mai frecvent despre schimbare de strategie în PNL, dar partidul lasă impresia că nu știe în ce direcție s-o apuce și nimeni nu are curajul să-și asume răspunderea pentru reconstrucție.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. titi

    12 ianuarie 2017, 09:43 la 09:43

    cand vorbiti despre Ludovic Orban ar trebui sa va ganditi doar la faptul ca este unul dintre putinii liberali autentici care inca isi mai doresc sa faca ceva pentru PNL, nu pentru Domnia Sa. Pentru ca pana acum, de aproape 3 ani, s-a dovedit ca cei ce s-au pripasit la conducerea partidului, nu au fost decat fripturisti care au urmarit sa isi castige un mandat de primar, sau de deputat, respectiv senator. Acestia au facut mult rau prin comportamentul lor, fapt care a condus si la sciziunea PNL din 2013 si formarea acelei formatiuni cel putin bizare (PLR+PC) denumite pompos ALDE. Si mai mult decat atat, apartenenta PNL la Partidul Popular European, nu este o chestiune de cinste pentru partid, avand in vedere ca latura ex-democrata a acaparat puterea in PNL cu ajutorul PPE-ului. PNL, prin vocea lui Ludovic Orban, va avea o revenire sustenabila, in momentul in care se va scutura de scursurile care nu au urmarit decat pripasirea personala!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi