Skip to content
Opinii & Analize

Perfidul Cioloș: ce ascunde atacul la Iohannis

Cioloș a furat start-ul prezidențialelor.

Ex-premierul tehnocrat Dacian Cioloș, cel care în 2015 se bucura de susținerea totală a președintelui României, Klaus Iohannis, a lansat la Timișoara, în cadrul discursului programatic susținut la lansarea candidaților Alianței 2020 pentru alegerile europarlamentare, o serie de atacuri la adresa șefului de la Cotroceni, menționând faptul că acesta a nominalizat în fruntea Guvernului ”toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea”.

”Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze mai clar responsabilitatea guvernării. Președintele și Guvernul trebuie să lucreze împreună, dar, pentru asta, Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca Președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a spus Dacian Cioloș.

Da, vorbim despre același Dacian Cioloș care a alergat o viață întreagă după funcții numite. Același Dacian Cioloș pe care Iohannis l-a scos la lumină și căruia i-a dat pe mână un întreg Guvern, pe care a ajuns să îl aducă într-un mod cu totul fabulos la rangul  de ”guvern zero”. O premieră neagră în istoria României.

Însetat de putere și capabil să calce pe orice urmă de demnitate și recunoștință, Cioloș își dă acum arama pe față și mușcă mâna celui care l-a susținut și propulsat în una dintre cele mai înalte funcții ale statului, cea de premier al României. Iar despre cât de capabil este Cioloș să conducă ceva în țara asta, ne-o demonstrează inclusiv starea în care se află partidul pe care îl conduce. Biografia paralelă a ex-tehnocratului, construită din bucăți ce ies periodic la suprafață: „fiu de milițian”, „nepot de securist”, „adept al lui Gregorian Bivolaru”,„bătăuș de dizidenți politici”, pe scurt, un om al Sistemului, legat prin multe fire de servicii secrete românești sau străine, încă îi mai scandalizează pe mulți membrii PLUS.

Profitând de sprijinul necondiționat al USR-ului, Dacian Cioloș prinde aripi și dă un semnal dur, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale: Iohannis nu se poate baza pe votul USR-PLUS pentru un nou mandat la Cotroceni. USR-PLUS va avea un candidat propriu la prezidențiale, fie că va fi Kovesi sau Cioloș, iar bătălia prezidențialelor se anunță a fi  una „cu sânge pe pereți”.

O bătălie în care Cioloș își va da rând pe rând toate măștile jos. Iar una dintre ele a căzut nu mai devreme de sâmbătă.

 

1 comentariu la “Perfidul Cioloș: ce ascunde atacul la Iohannis

  1. Draga marinela Anghelus, Ciolos nu a furat niciun start. Pur si simplu a intrat oficial in campania pentru prezidentiale.
    In mintea lui, probabil ca deja se vede in turul 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *