Performanță de excepție a unor elevi din România – au câștigat cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume

Sursă foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US

Performanță de excepție pentru două echip românești de robotică, elevii din România clasându-se pe primul loc în cadrul celei de-a opta ediții a Competiției Internaționale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI) care s-a desfășurat la Johns Hopkins Apllied Physics Laboratory din SUA. Este cea mai prestigioasă competiție de robotică din lume.

Echipele de elevi de liceu  #Ro2D2 din Prahova, Winning Alliance Captain și CyLiis din Iași sunt câștigătoarele competiției internaționale de robotică la Maryland Tech Invitational 2024 desfășurată în Laurel, Maryland, la sfârșitul săptămânii trecute și găzduite de John Hopkins Applied Physics Laboratory.

Cinci echipe din România au participat la această ediție, printre cele 40 selectate, continuând ceea ce a devenit o tradiție pentru liceenii români: echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Ro2D2 de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Eastern Foxes de la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti (Prahova) şi ByteForce de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Succesul lor arată puterea muncii în echipă, de la tehnicieni și ingineri la experți în marketing și strângere de fonduri, mentori, profesori și părinți susținători. Ei demonstrează calitatea educației din România și reprezintă o sursă de inspirație, după cum subliniază și Ambasada României în Statele Unite ale Americii, care îi felicită într-o postare în pagina sa de Facebook.

Echipa de robotică Ro2D2, de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Municipiul Ploiești, este căpitanul alianței câștigătoare a competiției. În cadrul acestei competiții, echipa ploieșteană a câștigat toate cele 12 meciuri jucate și a stabilit un nou record mondial.


Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: