Skip to content
Politică

Performanța lui Andrușcă: cum a devenit România acționarul majoritar al unui obiectiv important

Ziarul de Roman

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, s-a ocupat de un proiect important pentru România, o performanță nerealizată în toți acești ani de după Revoluție. Din 2018, statul român a devenit acționarul majoritar al Șantierului Naval DMHI Mangalia.

Negocierile dintre oficialii români și Damen Shipyards Group au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, șantierul Naval 2 Mai S.A Mangalia va renunța la exercitarea dreptului de preferință cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering. Damen Shypyards Group va cesiona, cu titlu gratuit, către Șantierul Naval 2 Mai S.A, 2% din pachetul de acțiuni, astfel încât Șantierul Naval 2 Mai S.A. va deține 51% din acțiuni, în timp ce Damen Shipyards Group va avea doar 49%, conform Evz.ro.

Ministrul Andrușcă s-a arătat mulțumit de cursul negocierilor, punctând faptul că statul român – în calitate de acționar majoritar – va putea să protejeze forța de muncă înalt calificată din șantierul Naval. Odată cu această reușită, Dănuț Andrușcă a afirmat și că a putut să poarte o discuție cu liderul sindicatului din Șantierul Daewoo Mangalia, care anunțase organizarea unui protest, în fața Ministerului Economiei.

„Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat. Din calitatea de acționar majoritar putem să protejăm eficient interesele statului român și putem să protejăm inclusiv forța de muncă înalt calificată de la Șantierul Naval”, a declarat Dănuț Andrușcă.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *