Skip to content
Politică Sport

Performanță uluitoare pentru Marius Copil; S-a calificat în semifinale la Basel

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele unui turneu de 500 de puncte, vineri, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Pentru tenismenul român este a doua semifinală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte, informează news.ro.

Copil, venit din calificări, l-a învins în sferturile de finală pe americanul Taylor Fritz, numărul 57 mondial şi beneficiar al unui wild card, scor 7-6 (6), 7-5. Meciul a durat o oră şi 52 de minute.

În faza următoare, românul va juca împotriva câştigătorului meciului dintre spaniolul Roberto Bautista Agut (26 ATP) şi germanul Alexander Zverev (5 ATP).

Premiul pentru participarea în semifinale este de 105.525 de euro şi 180 de puncte. Copil va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil se va apropia de top 70 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului este locul 73, pe care Copil l-a ocupat în februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *