Skip to content
Sănătate

Pericol și pentru asimptomatici. Șefa Institutului „Marius Nasta”: Aproape 50% dezvoltă probleme serioase la plămâni

Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta lucrează la capacitate de 100%, a anunțat directorul spitalului, dr. Beatrice Mahler. Ea spune că nu s-a mai confruntat cu o asemenea situație de la începutul pandemiei. De asemenea, medicul avertizează asupra pericolului evoluției foarte rapide a bolii la bolnavii asimptomatici.

Dr. Beatrice Mahler a declarat joi seară, la Digi24, că Institutul Marius Nasta lucrează în permanență la capacitate de 100%.

Acum s-au externat cinci pacienți, iar locurile vor fi ocupate în următoarea oră. Nu am avut niciodată această situație de când a început pandemia. Din datele de până acum, nu cred că se va termina prea repede și nici prea bine”, a afirmat dr. Mahler.

Tot ea a mai spus că studii recente pe grupuri de pacienți asimptomatici arată că la aproape jumătate dintre ei apar probleme serioase la plămâni, care pot evolua foarte rapid în agravarea stării pacientului. Dr. Beatrice Mahler susține că scanarea plâmânilor și analizele de sânge ar trebui să fie obligatorii.

Ar trebui să fie obligatorie scanarea plămânilor. S-au făcut studii pe grupuri mici de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare și s-a constatat că la jumătate dintre ei apar modificări imagistice. Sunt aparent asimptomatici, dar pot avea o evoluție fulminantă, care duce la terapie intensivă sau chiar la deces”, a mai declarat dr. Beatrice Mahler la Digi24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *