Skip to content
Politică

Pericolul din afara UE. Norica Nicolai: România să verifice mai atent produsele de import!

rfi.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai atrage atenția asupra pericolului din afara Uniunii Europene, atrăgând atenția asupra faptului că România trebuie să verifice mai atent importurile non-UE, ca să nu cadă pradă unor produse de calitate inferioară.

Vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European a declarat marți pentru Inpolitics.ro că problema a fost semnalată, totodată, de Polonia, Ungaria și Bulgaria. Afirmația a venit după ședința de luni a Consiliului Agricultură și Pescuit al UE.

„Cred că subiectul calității unor produse destinate statelor din estul Europei, subiect ridicat, în principiu, de țările Grupului de la Vișegrad, merită foarte multă atenție și în România. În raport de discuțiile avute ieri, în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură și Pescuit al UE, cred că ministerul Agriculturii de la noi, și nu numai el, ci și Autoritatea pentru protecția consumatorilor au obligația să procedeze la o verificare foarte atentă a calității acestor produse care vin din alte state membre ale UE, pentru că, este știut faptul că, deși respectă, spre exemplu, regulile de etichetare, nu se respectă normele europene și în ce privește substanțele active din unele produse. Acest lucru creează nu numai posibilitatea unui tratament diferențiat aplicat între statele membre, dar este în opinia mea și un mod foarte riscant de a trata cetățenii acestor state care beneficiază de produse mult mai scumpe decît cele care se vînd în occident”, a spus Norica Nicolai.

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *