Skip to content
Coronavirus

Pericolul sărbătorilor. Președintele Societății Române de Epidemiologie se așteaptă la o creștere a numărului de internări la ATI

srepi.ro

Contactată de PS News, medicul și președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, susține că după sărbătorile de iarnă numărul pacienților de la Terapie Intensivă va crește.

„Fenomenul este încă în evoluție și ne putem aștepta ca până după sărbători sau chiar în timpul sărbătorilor să existe o creștere a numărului de cazuri, dar mai îngrijorător poate să fie o creștere a numărului de internări în Terapie Intensivă și chiar decese. Suntem în acest val doi, care s-a dovedit a fi mult mai important și mult mai amplu decât valul unu din luna aprilie, și am speranța că populația va ține cont de recomandările care vor fi făcute”, spune medicul.

De asemenea, aceasta spune că în spitalele în care nu se vor ocupa locurile rezervate persoanelor infectate cu Covid-19, pacienții din alte localități „vor fi redirecționați”.

„La acest moment nu pot estima acest lucru. Ceea ce știu este că avem un control foarte riguros al situației privind gradul de ocupare al secțiilor de terapie intensivă, iar eventualitatea în care într-o anumită regiune, aceste locații care vizează îngrijirea pacienților în Terapie Intensivă nu vor fi ocupate, pacienții vor fi redirecționați spre alte spitale, unde să se amenajeze secții cu terapie intensivă, sau către alte regiuni. Lucrul acesta se face și în momentul de față: se iau măsuri astfel încât acești pacienți să beneficieze de îngrijirile corespunzătoare”, a conchis Doina Azoiței.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *