Skip to content
Politică

Permisul de muncă pe 5 ani. Năsui demontează măsura lui Teodorovici: Semnal mai PROST nu se putea da pe plan extern! EXCLUSIV

Saptamana Financiara

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului, a declarat că trebuie să învățăm că la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar că undeva lucrurile se rup.

Teodorovici susține un singur permis de muncă, pentru o perioadă de maxim 5 ani, ca apoi „să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă.”

CITIȚI MAI MULTE AICI: Toți românii care lucrează în străinătate trebuie să știe asta! Teodorovici, precizări de ultim moment privind permisul de muncă

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu deputatul USR Claudiu Năsui, specialist în finanțe. Concret, parlamentarul a atras atenția că este o măsură intervenționistă, care afectează una din cele 4 libertăți ale Uniunii Europene, de circulație a oamenilor. Mai mult, Claudiu Năsui a susținut că o asemenea măsură reprezintă un semnal foarte prost în plan extern.

„Tot ce îi mai lipsea feudalismului pseudo-democratic al PSD-ALDE era legarea de glie. Acum se pare că Teodorovici și-o dorește și pe aceasta. În primul rand semnal mai prost nu se putea da pe plan extern. Arată că suntem o țară din care se fuge, o Românie cu o piață a muncii disfuncțională. Avem nevoie de creștere reală nu de cea inflaționistă pe hârtie.

De altfel, măsura contravine chiar uneia dintre cele 4 libertăți ale UE: libertatea de circulație a oamenilor. UE prevede libera circulație a mărfurilor, serviciilor, capitalului și oamenilor. Ce este mai intervenționist decât să nu lași omul să muncească?”, a declarat în exclusivitate Claudiu Năsui pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *