Skip to content
Economie

Persecutaţii politic primesc lunar câte 150 de lei în plus, pentru fiecare an în care au fost supuşi abuzurilor

facebook
" "

Un anunţ oficial al CNPP arată că persoanele au fost persecutate politic vor primi lunar câte 150 de lei în plus, suma fiind multiplicată cu numărul de ani în care au fost supuşi abuzurilor.

Într-un anunţ al Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) referitor la majorarea unor indemnizaţii care se achită prin casele teritoriale de pensii se precizează că fiecare persoană persecutată politic va beneficia de o sumă suplimentară de 150 de lei.

" "
" "

„Prin intrarea în vigoare a Legii nr.117/2020 pentru modificarea alin.(2) al art.4 din Decretul-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, indemnizaţia lunară se majorează de la 200 de lei la 350 de lei pentru persoanele care:  

au fost internate în spitale de psihiatrie;

au avut stabilit domiciliu obligatoriu.  

Noul cuantum se acordă pentru fiecare an de internare abuzivă în spitale de psihiatrie sau de domiciliu obligatoriu, indiferent dacă persoanele sunt sau nu pensionate.   Drepturile majorate potrivit Legii nr. 117/2020 se acordă de la data de 12 iulie 2020”, a informat Casa Naţională de Pensii.

Potrivit statisticii CNPP pe luna iunie, există 81.616 beneficiari ai unor astfel de indemnizaţii, suma medie lunară plătită fiind de 842 de lei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *