Skip to content
Politică

Persistă controversa alegerilor din 2009. Ponta are un as în mânecă!

www.flux24.ro

Persistă controversa din jurul alegerilor din 2009. Fostul premier Victor Ponta dă de înțeles că ar avea un as în mânecă legat de acest eveniment și că, totodată, i se pare „puțin ciudat” faptul că nu a fost chemat la Comisia Parlamentară de Anchetă.

Victor Ponta a declarat că prezența la Comisia Parlamentară de Anchetă ar trebui să fie obligatorie, iar faptul că el nu a fost chemat la comisie, este pentru că Liviu Dragnea nu a vrut.

Cine are puterea în acest moment, astăzi când vorbim să facă o lege și să o adopte într-o săptămână în Parlament? Eu cred că o Comisie Parlamentară trebuie să aibă aceleași drepturi ca în America. Adică îți trimite citația, iar dacă nu te-ai prezentat e ca și cum nu te-ai fi prezentat la procuror. Este o situație de urgență. Avem o comisie parlamentară la care niște oameni nu vor să se ducă. Pe mine nu m-a chemat nimeni, că m-aș fi dus. Nu m-au chemat pentru că s-ar fi supărat don’ Livio. Poate nu era important ce știam eu. Trebuie să recunoașteți că e puțin ciudat că nu am fost chemat. Am fost toată campania purtător de cuvânt, mai știu despre alegeri,” a spus Victor Ponta pentru dcnews.ro

Fostul premier consideră că trebuie prevăzute anumite sancțiuni pentru cei care nu se prezintă la Comisia Parlamentară de Anchetă.

Ideea este următoarea: este o situație de urgență. De ce nu adopți o OUG care să te oblige să te duci la Comisia de Anchetă Parlamentară? Nu te duci, să fie adoptate sancțiuni: îți pierzi funcția, plătești o mare amendă de câte ori nu te duci, există diferite soluții. E ca la Tribunal: prima oară plătești o amendă, apoi îți trimite portăreii, executorul după tine, există un sistem. Eu nu am văzut nimic din chestia asta,” a adăugat Ponta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *