Skip to content
Politică

Persistă disputa pe grațiere. Bușoi și șeful PPE apără statul de drept și anticorupția

caleaeuropeana.ro

Persistă disputa din jurul proiectului de ordonanță de urgență privind grațierea. Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi și Joseph Daul – președintele Partidului Popular European (PPE) apără statul de drept și anticorupția.

Europarlamentarul român a distribuit miercuri pe Facebook o știre conținând o recentă declarație a lui Daul (citată de Adevărul.ro), potrivit căreia grupul PPE din Legislativul UE va fi „alături de poporul român” şi va susţine apărarea statului de drept.

„Urmărim îndeaproape evoluţiile din România. Reprezentanţii PPE din toate instituţiile Uniunii sunt pregătiţi să apere statul de drept, un sistem de justiţie puternic şi independent, precum şi continuarea luptei împotriva corupţiei. Vom fi alături de poporul român, oricând va fi nevoie”, a declarat marţi Joseph Daul după Adunarea Politică a PPE unde s-a discutat despre situaţia politică din România, precum şi despre proiectele de OUG-uri legate de grațiere și de modificări la Codul Penal.

Pe lângă situaţia de la Bucureşti, popularii europeni (la care sunt afiliați cei din PNL) au discutat cazul altei ţări unde reformele din justiţie sunt puse sub semnul întrebării. Este vorba despre Albania, unde vor fi alegeri în curând.

ppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *