Persoanele care părăsesc țara pentru a scăpa de închisoare vor primi suplimentar până la 3 ani

Sursa foto: Wikipedia

Sustragerea de la executarea unor pedepse cu închisoarea sau de detenție pe viață este asimilată evadării, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Persoanele care părăsesc țara pentru a scăpa de închisoare vor primi suplimentar până la 3 ani, potrivit unui proiect de lege care așteaptă votul final în Camera Deputaților, ca for decizional. Proiectul inițiat de ministrul justiției, Alina Gorghiu, a fost dezbătut ieri pe articole de deputați și are acceptul grupurilor parlamentare.

”Proiectul inițiat de guvern stabilește că sustragerea de la executarea unor pedepse cu închisoarea sau de detenție pe viață este asimilată evadării, dacă persoana condamnată nu se prezintă la poliție în termen de 7 zile de la decizia judecătorească definitivă. Astfel, fugarii care părăsesc țara pentru a scăpa de închisoare vor primi suplimentar până la 3 ani față de pedeapsa inițială. „Fenomenul sustragerii de la executarea pedepselor a luat amploare și se impune aplicarea unor măsuri mai aspre”, a subliniat deputatul PNL Ioan Cupşa.

Ioan Cupşa: ”Felul în care se sustrag, din nefericire, cei care sunt condamnați în România la pedeapsa cu detenția pe viață sau la pedeapsa cu închisoarea ne aduce tuturor grave deservicii. Desigur, afectează în mod clar eficiența actului de justiție, dar ceea ce este mai grav și este cu adevărat important este faptul că scade încredere în actul de justiție a fiecăruia dintre noi.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: