Persoanele care supraviețuiesc celor mai periculoase forme de cancer

Sursă foto: X

Un start-up de biotehnologie lucrează la prima bază de date moleculară globală, care își propune să încorporeze cazurile excepționale ale unor supraviețuitori de cancere extrem de mortale.

Există mii de oameni în întreaga lume care supraviețuiesc unui cancer extrem de mortal, pentru care nu există în prezent niciun tratament curativ.

Start-up-ul de biotehnologie și-a propus să-i studieze pe unii dintre supraviețuitori, cu scopul de a afla ce anume face ca aceste cazuri excepționale să fie diferite, în speranța de a reproduce la scară largă șansele de supraviețuire, relatează News.ro.

Proiectul va implica pacienți care au trăit mai mult de trei sau cinci ani după ce au fost diagnosticați cu trei dintre cele mai mortale tipuri de cancer: glioblastomul, cancerul pancreatic metastatic și cancerul pulmonar cu celule mici.

Printre aceștia se numără și un profesor din Franța, care a aflat că suferă de glioblastom – cea mai agresivă formă de cancer cerebral – la vârsta de 40 de ani.

„Mi-am spus: este grav, dar ești în război – și vei învinge”, a declarat pentru AFP, Herve, care nu a dorit să-și dea numele de familie. „Pentru soția și copiii mei, mi-am interzis să mor”, a mai spus el.

Opt ani mai târziu, în urma unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea tumorii, a tratamentului cu radioterapie și a chimioterapie, Herve continuă să câștige acest război. El este doar unul dintre miile de oameni din întreaga lume care au supraviețuit unui cancer extrem de mortal pentru care nu se cunoaște niciun tratament care să vindece.

„Noi îi numim aberanți”, a declarat Nicolas Wolikow, directorul general și cofondator al companiei Cure51, cu sediul la Paris. „Din motive necunoscute, atunci când acești oameni se confruntă cu o boală, ei iau o traiectorie complet diferită de cea a altor persoane”, a declarat el pentru AFP.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: