Skip to content
Societate

Persoanele care vin din Spania intră în carantină 14 zile. INSP a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, a decis luni INSP. Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile. Decizia intră în vigoare din data de 11 august, ora 0:00.

Această măsură urmează să intre în vigoare din această noapte, potrivit noii liste a statelor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, făcută publică luni de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

" "

Conform listei prezentate luni de INSP, Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă.

Această măsură de carantină se aplică  pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa”, se arată în comunicatul INSP.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *