Skip to content
Societate

Persoanele care vin din Spania intră în carantină 14 zile. INSP a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, a decis luni INSP. Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile. Decizia intră în vigoare din data de 11 august, ora 0:00.

Această măsură urmează să intre în vigoare din această noapte, potrivit noii liste a statelor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, făcută publică luni de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

" "
" "

Conform listei prezentate luni de INSP, Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă.

Această măsură de carantină se aplică  pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresa”, se arată în comunicatul INSP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *