Skip to content
Sibiu

Persoanele cu dizabilităţi şi-au “strigat” nemulţumirile în Piaţa Mare din Brașov

sibiu100.ro

Aproximativ 60 de persoane cu dizabilităţi, aparţinători ai acestora sau membri ai ONG-urilor care se ocupă de protecţia persoanelor cu dizabilităţi au protestat vineri timp de două ore în Piaţa Mare a Sibiului. Oamenii se declară nemulţumiţi de faptul că plaţile pentru persoane cu handicap indifernent că sunt copii sau adulti, ori cele pentru aparţinătorii şi îngrijitorii persoanelor cu dizabilităţi  ar urma să treacă în sarcina administraţiilor locale.

Conform organizatorilor protestului măsura plasării poverii plăţilor serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru copiii din orfelinate, pentru plata salariilor şi indemnizaţiilor celor care îngrijesc persoanele cu dizabilităţi este una fără precedent şi nu ar avea cum să aibă efecte pozitive.

" "
" "

“Ne deranjează modul în care Guvernul României decide de a face plăţile pentru persoanele cu dizabilităţi şi aparţinătorii lor. Transferarea acestei poveri fiscale către primăriile de domiciliu ar însemna să rămânem fără bani. Am mai experimentat asta în anii `90. 5 luni s-a întârziat cu plăţile. Aceasta este problema asupra căreia dorim să atragem atenţia.”, spune David Răulea, unul dintre participanţii la protest.

Părerea omului este susţinută şi de alţi colegi de suferinţă. Pentru multe persoane cu dizabilităţi, banii veniţi de la Stat reprezintă singura sursă de venit poate pentru întreaga familie, informează sibiu100.ro

„Nu este logic ceea ce vor să facă guvernanţii cu noi. Ne este greu şi aşa, dar o astfel de decizie ar însemna să crească disconfortul familiilor cu dizabiliăţi.”, este de părere Doina Părăian.

În spirit de solidaritate, protestatarilor li s- au alăturat şi simpli sibieni fără a face neapărat parte dintr-un ONG.  „Şi noi contăm”, „În stradă pentru viaţa copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi” sau „Suntem multi în stradă pentru cei vulnerabili” au fost doar câteva dintre textele de pe pancartele participantilor.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *