Skip to content
Europa

Perspective sumbre. Estonia înăspreşte restricţiile anti-COVID-19

Inquam Photos/George Calin

Răspândirea noului coronavirus în Estonia este pe punctul de a atinge proporţii critice, avertizează un oficial de rang înalt în domeniul sănătăţii, iar Guvernul înăspreşte restricţiile, în contextul în care această ţară baltică este afectată de unul dintre cele mai mari niveluri ale contagiunii în Europa, relatează AFP.

Nivelul contaminării în Estonia este de 887,75 la 100.000 de locuitori reprezentând media ultimei săptămâni, iar ritmul contagiunii este foarte rapid, avertizează autorităţile. ”Situaţia este extrem de critică”, a subliniat în faţa presei directorul autorităţii sanitare estone Ullar Lanno, potrivit News.ro.

Spitalele se află la limita capacităţii, iar centrele de vaccinare prevăzute riscă să fie transformate în săli de tratament pentru pacienţi bolnavi de covid-19, a anunţat el. Guvernul eston a dat vineri undă verde unor restricţii, într-o încercare de opri rata infectării, cu speranţa ca aceasta să începă să scadă săptămâna viitoare.

Slujbele religioase sunt interzise, muzeele şi teatrele închise, iar adunările de peste zece persoane în aer liber sunt autorizare numai între orele locale 6.00 şi 21.00 (şi ora României).

2 comentarii la “Perspective sumbre. Estonia înăspreşte restricţiile anti-COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *