Skip to content
Politică

Perspectivele lui Cozmin Gușă pentru alegerile locale EXCLUSIV

Analistul Cozmin Gușă, invitat, în această săptămână, la Dialogurile PSnews.ro, a făcut o serie de previziuni în ceea ce priveşte scorurile pe care le vor obţine principalii candidaţi în alegerile locale de pe 5 iunie.

Astfel, la nivel naţional, Gușă a apreciat că PSD va obţine 45% dintre voturi, PNL se va situa la nivelul de 30%, în timp ce ALDE şi PMP vor fi cotate la 10%, respectiv 5%.

În Bucureşti, la Primăria Generală, comentatorul politic o dă câştigătoare pe Gabriela Firea, de la PSD (cu 35%), în timp ce Cătălin Predoiu (PNL) are șanse să se plaseze pe locul al doilea, cu un procentaj de 18%, surclasându-l pe Nicușor Dan (USB), care va avea, în opinia lui Gușă, 15%.

Analistul estimează că primar al Sectorului 1 va fi PSD-istul Dan Tudorache (33%), care va fi victorios în faţa lui Alexandru Nazare de la PNL (28%) şi a candidatei USB (28%).

În ceea ce privește Sectorul 2, Cozmin Gușă apreciază că primar va fi actualul primar interimar, Mihai Mugur Toader (PSD), cu 35%. Pe locurile următoare, s-ar putea plasa candidatul PNL, Dan Cristian Popescu (33%) și Dumitru Pelican, candidatul Partidului Ecologist Român, cu un procentaj de 15%.

O diferență considerabilă se înregistrează în Sectorul 3, pronosticul lui Gușă fiind net în favoarea lui Robert Negoiţă (PSD, 50%), în timp ce PNL-ista Cristina Pocora va fi cotată la 25%.

Totodată, în Sectorul 4, actualul primar interimar Daniel Băluţă (PSD) l-ar putea învinge pe concurentul din partea PNL, Răzvan Sava, cu un scor foarte strâns: 35% la 33%.

În Sectorul 5, analistul vede o luptă destul de strânsă între Daniel Florea (PSD, 25%) şi Marian Vanghelie, candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS, 28%). La rândul său, propunerea PNL Ovidiu Raeţchi ar putea beneficia de 22% dintre opţiunile electoratului.

Nu în ultimul rând, Primăria Sectorului 6 ar putea fi câştigată de PSD-istul Gabriel Mutu (cu 33%), urmat, la o distanţă mică, de independentul Ştefan Florescu (30%). Pe ultimul loc, s-ar putea plasa PNL-istul Răzvan Mironescu (25%).

gusa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *