Skip to content
Politică

Strategia lui Dragnea: Şi-a comandat online o amnistie în străinătate

bn24.ro

În timp ce se plânge că este atacat în presa străină cu ajutorul unor „articole comandate”, Liviu Dragnea foloseşte şi el exact aceeaşi metodă.

Mai presus de setea de putere şi de dorinţa de a încăleca România toată, Liviu Dragnea îşi doreşte disperat să scape de închisoare.

Închisoare care îl aşteaptă în mod cert dacă instanţa va dicta o pedeapsă cu executare la apelul declarat în dosarul DGASPC Teleorman. Iar singura scăpare certă este să se dea o amnistie. Variantă optimă pentru Dragnea (şi nu numai) dar care este exclusă de Klaus Iohannis, de Opoziţie şi de românii care protestează nu ezită să iasă în stradă. În plus, amnistia este prost văzută şi de europeni.

Dat fiind contextul, apariţia unei pledoarii pro amnistie (care pe deasupra şi pune la stâlpul infamiei DNA-ul condus de Codruţa Kovesi) semnată de un parlamentar britanic, Lordul Andrew Robert George Robathan, este o adevărată pleaşcă pentru Dragnea şi tabăra lui. Chiar dacă miroase de la o poştă a articol comandat.

Altfel spus, Dragnea loveşte cu mantă în adversari pentru a putea şi el să citeze presa străină, într-o formulă în sfârşit favorabilă şi lui.

Pe scurt, o analiză surprinzător (deci şi suspect) de amănunţită şi bine documentată a realităţii post-Kovesi, una în care este generos citat lordul britanic pomenit (care pe deasupra este şi fost ministru) a apărut pe site-ul neweurope.eu.

În ea, Codruţa Kovesi este acuzată, la pachet cu DNA şi SRI, de politizarea Justiţiei şi de încălcarea repetată a drepturilor omului, motive suficiente pentru punerea sub semnul întrebării a corectitudinii „multor” decizii de condamnare date în cauzele soluţionate de DNA. Multe dintre condamnările anticorupție care au fost lăudate anterior ar fi putut fi o consecință a corupției și a coliziunii dintre autorități”, apreciază parlamentarul lord.  „Ceea ce a fost anterior o cauză de alarmă limitată în România s-a răspândit acum dincolo de frontierele sale, cu un număr tot mai mare de oameni conștienți de abuzurile care s-au produs în ultimii ani, sub masca anticorupției. Acest lucru a determinat, în schimb, guvernul (român – n.r.) să ia în serios apelurile în favoarea unei amnistii, știind că, eventual, sute de condamnări nu pot fi considerate sigure. Au fost desfășurate tactici întunecate, incluzând acuzații de fabricare a dovezilor, intimidarea martorilor. De-a lungul timpului, aceasta s-a transformat într-un modus operandi pentru organizație, ceea ce a condus în ultimul rând la demiterea lui Kovesi luna trecută”, se subliniază în analiza postată pe neweurope.eu.

Partenerul de protocoale al DNA, SRI-ul, este şi el băgat în seamă, în material făcându-se referiri detaliate atât la marele număr de interceptări efectuate de Serviciu, cât şi la practica SRI de a ocoli „necesitatea de a obține mandate sau ordine judecătorești”.

Concluzia: toți factorii trecuţi în revistă în pomenitul materials-au combinat pentru a determina guvernul României să ia în considerare acțiunile pe care trebuie să le întreprindă”. Ceea ce, în mod evident, înseamnă că o amnistie este absolut obligatorie. Cum pentru cine? Pentru Liviu Dragnea, desigur.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *