Skip to content
Politică

Pesta porcină. Băsescu îi vrea la pușcărie pe Daea, Grindeanu, Tudose și Dăncilă: Definiția perfectă!

evz.ro
" "

Continuă controversa din jurul pestei porcine. Fostul președinte al României Traian Băsescu îi vrea la pușcărie pe Petre Daea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

Ideea a fost exprimată într-un status postat vineri pe Facebook, în care senatorul PMP de București îi acuză pe cei trei și nu numai pe ei de abuz în serviciu din cauză că nu au luat măsuri să prevină epidemia de pestă porcină africană, în ciuda avertismentelor primite de la UE.

" "
" "

Iată mesajul integral al lui Traian Băsescu:

„D’aia, rămâne cum am discutat : afară din guvern, dar nu numai tu!
D’aia spune, citez: “în sufletul meu este foarte multă durere”, referindu-se la epidemia de pestă porcină africană ce s-a instalat în România, decimând populaţia porcină a ţării şi împingând industria alimentară la importuri masive de carne de porc pentru a putea asigura hrana polulaţiei .
Mă întreb, cât de ticălos poate fi acest specimen de clown ajuns ministru, care se face a-i căina pe crescătorii de porci, când de fapt el ştie că Guvernul României , din care din păcate şi specimenul face parte, a fost avertizat încă din februarie 2017, printr-un raport scris al experţilor Comisiei Europene, că nu se respectă normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcină africană.
Experţii Comisiei Europene cereau măsuri urgente pentru a preveni epidemia şi pagubele uriaşe pentru zootehnie şi industria alimentară.
Nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici ANSVSA (aflată în subordinea direct a premierului) şi nici D’aia n-au făcut nimic.
Aici avem definiţia perfectă a abuzului în serviciu dar, din păcate, nimeni nu întreabă nimic pe nimeni.
Mă întreb dacă inactivitatea criminală a instituţiilor statului (premieri, preşedinte ANSVSA, ministrul agriculturii), după ce au primit în februarie 2017 raportul avertisment al experţilor Comisiei Europene, raport care cerea măsuri obligatorii de prevenţie, este doar incompetenţă sau este o mare ticăloşie într-un moment în care creşterea populaţiei porcine în România începuse să-şi revină.
PS – având în vedere existenţa reportului avertisment al Comisiei Europene datat februarie 2017, România nu va putea beneficia de sprijin de la Uniunea Europeană, în schimb, va importa masiv carne de porc pentru a asigura hrana populaţiei
”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *