Peste 1.000 de salariați ai Șantierului Naval Mangalia au intrat în șomaj tehnic

Şantierul Naval Mangalia
Sursa foto: Facebook - Şantierul Naval Mangalia

Peste 1.000 dintre cei 1.500 de salariați ai Șantierului Naval Mangalia au intrat în șomaj tehnic, până la sfârșitul acestui an, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Sindicatul Liber „Navalistul” și conducerea șantierului au agreat prelungirea Contractului Colectiv de Muncă până în martie anul viitor și reluarea negocierii colective în ianuarie. Tot de anul viitor ar putea apărea și primele contracte, spune liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă. ”Cel mai devreme începând cu anul următor, sunt șanse mari să se semneze proiecte majore care să asigure fond de lucru pentru câțiva ani, dar până atunci doar un număr redus de salariați își va continua activitatea, iar un număr semnificativ vor fi, pentru o perioadă îndelungată, în șomaj tehnic”, spune Laurențiu Gobeajă.

Salariile pe luna iunie ale angajaților de la Șantierul Naval Damen Mangalia sunt bugetate, iar șomajul tehnic pentru aceștia este asigurat pentru cel puțin 4 luni.

Directoratul Șantierului anunța, la finele lunii mai, că intrarea în șomaj tehnic este inevitabilă.

„În luna martie v-am informat că ne așteaptă o perioadă dificilă și că va fi necesar să adoptăm măsuri de reducere a costurilor pentru a o putea depăși. V-am îndemnat să rămâneți concentrați pe execuția proiectelor, pentru a asigura livrarea acestora la timp și pentru a proteja, astfel, reputația șantierului nostru. Datorită devotamentului vostru, am reușit să realizăm aceste obiective. Astăzi, ne aflăm într-o situație critică.

Șantierul este gol, iar proiectele majore întârzie să apară. Deși am înregistrat progrese semnificative în negocierea unor potențiale proiecte importante, acestea, chiar dacă vor fi încheiate cu succes, nu vor începe mai devreme de anul 2025. Am implementat un plan de realizare a unor proiecte interne pentru îmbunătățirea infrastructurii șantierului și v-am încurajat să vă efectuați concediile de odihnă aferente anului 2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: