Skip to content
Societate

Peste 1.400 de situaţii de urgenţă în care au intervenit angajaţii IGSU în ultimele 24 de ore

Facebook/ISU București IlfovFacebook/ISU București Ilfov Facebook/ISU București Ilfov
" "

Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 1.419 situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore, dintre care 36 misiuni de stingere a incendiilor.

La nivel naţional, 1.189 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă, cele mai multe solicitări fiind gestionate în zona Bucureşti-Ilfov (298 cazuri), urmată de judeţele Timiş (60 cazuri) şi Mureş (55 cazuri)”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

" "
" "

O misiune dificilă a fost în judeţul Prahova, unde mai multe persoane au fost transportate de urgenţă la spital, în urma unui accident rutier produs în localitatea Păuleşti.

Astfel, în această dimineaţă, un microbuz care transporta 14 muncitori s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Toţi ocupanţii au fost evaluaţi medical, însă doar 10 dintre aceştia au necesitat transportul la spital, fără a fi în stare gravă. La faţa locului au fost mobilizate de urgenţă un echipaj de stingere, unul de descarcerare, trei ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple„, arată sursa citată.

Un alt accident rutier soldat cu victime a fost şi în cursul zilei de marţi în judeţul Suceava, unde 12 pompieri militari au acţionat pentru descarcerarea şi acordarea de prim-ajutor pentru patru persoane, victimele unui accident rutier produs între un autoturism şi un autotren, scrie agerpres.ro.

După acordarea asistenţei medicale la locul evenimentului, trei victime au fost transportate de urgenţă la spital pentru investigaţii suplimentare. În ciuda eforturilor depuse de salvatori, cea de-a patra persoană a fost declarată decedată.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, marţi au fost înregistrate efecte în şapte localităţi din patru judeţe (Botoşani, Hunedoara, Mehedinţi şi Satu Mare).

Pentru înlăturarea consecinţelor provocate de vremea rea, pompierii militari au acţionat pentru extragerea apei din două case, şapte curţi, patru beciuri, trei intersecţii şi două străzi, cât şi pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil„, precizează IGSU.

Potrivit sursei citate, la acest moment nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei şi aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *