Skip to content
Știri locale Timiș

Peste 1.700 de alergători, așteptați la startul Timișoara City Marathon

https://www.facebook.com/Alergotura

Iubitorii sportului au ocazia să participe la a treia ediție a Timișoara City Marathon, în 27 octombrie. Cei de la Asociația Club Sportiv Alergotura anunță că cele șase trasee au denumiri inspirate de eliberarea orașului de sub dominația otomană. La start sunt așteptați peste 1.700 de alergători.

În mod tradițional, evenimentul de alergare pune în valoare istoria orașului Timișoara și evidențiază însemnătatea intrării prințului Eugeniu de Savoya în cetate, marcând eliberarea acesteia de sub dominația otomană. În acest sens, cursele Timișoara City Marathon au denumiri inspirate de evenimentul din 1716. Maratonul Cavalerii Cetății, cursa de 42.2 km, are startul în apropierea graniței cu Serbia, în localitatea Otelec. Traseul va fi parcurs pe malul Begăi, până în Timișoara zona centrală, cu finiș în piața Libertății. Semimaratonul Eugeniu de Savoya, cursa de 21.5 km, îi așteaptă la start pe cei care obișnuiesc să alerge și vor să treacă în categoria alergătorilor de anduranță. Traseul este organizat în oraș și pe malul canalului Bega. Ștafeta Solii Cetății, un traseu de 10,6 km care se repetă de două ori, este o cursă pentru prieteni, familie și colegi, care vor să participe în echipă la Timișoara City Marathon. Crosul Poarta Forforosa, cursa de 10.6 km îi așteaptă la start pe iubitorii de alergare pentru care mișcarea în aer liber este un obicei sănătos și dorit. Crosul Batalionul Banat, cursa de 5.5 km, îi cheamă la o provocare pe cei care vor să își depășească limita comfortului și să câștige încredere în propriile puteri. Este o cursă pe care o poate termina oricine, indiferent de antrenament. Timișoara City Family Run, cursa de 2 km, este momentul de celebrare a bucuriei de a fi împreună prin alergare. Familii, prieteni, colegi de serviciu sunt așteptați la o tură de alergare ușoară, în inima Timișoarei, într-un moment de sărbătoare a orașului”, transmit reprezentanții Asociației Club Sportiv Alergotura.

Cu această ocazie, Garda Asociației Eugeniu de Savoya va organiza o paradă a uniformelor și va participa alături de organizatori la startul curselor, dat cu foc de tun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *