Skip to content
Sănătate

Peste 10.300 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie susţin examenul de rezidenţiat. Câte locuri sunt disponibile

medichub.ro

Examenul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.din acest an are loc duminică, în şase centre universitare medicale. La concurs s-au înscris peste 10.300 de candidaţi, pentru aproximativ 5.800 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind pentru domeniul medicină.

Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară şi 511 locuri şi posturi pentru domeniul farmacie”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Concursul se va desfăşura în şase centre universitare medicale: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Examenul va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Echipa Ministerului Sănătăţii ia toate măsurile pentru a evita apariţia de disfuncţionalităţi în procesul de organizare, pentru ca toţi candidaţii să beneficieze de aceleaşi condiţii optime de desfăşurare a concursului”, a precizat MS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *