Skip to content
Societate

Peste 100.000 de europeni, blocați în afara graniţelor UE. Comisia Europeană încearcă repatrierea lor

" "

Peste 100.000 de cetățeni europeni sunt blocați peste tot în lume și au cerut ajutorul UE pentru a ajunge acasă, în contextul în care foarte multe zboruri au fost anulate și multe restricții de circulație au fost impuse ca urmare a răspândirii masive a pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană, în colaborare cu diplomații europeni de pe întreg globul, fac eforturi pentru a-i aduce pe aceștia în Europa, a transmis astăzi, președintele Executivului European, Ursula von der Leyen.

Mulți europeni sunt blocați în străinătate din cauza crizei de coronavirus. Zborurile au fost anulate și granițele închise, iar ei nu știu cum va evolua situația. La acest moment, mai mult de 100.000 de persoane, bărbați, femei și copii, și-au exprimat dorința de a se întoarce cât mai repede posibil acasă. Suntem aici pentru a-i ajuta să se întoarcă acasă. În vederea aceeasta, lucrăm îndeaproape cu guvernele naționale, iar diplomații europeni de peste tot în lume oferă asistență”, a spus von der Leyen, citată de caleaeuropeana.ro.

Aceasta a spus că „acum organizăm 13 zboruri pentru a repatria europeni din Egipt, Maroc, Filipine, Tunisia și Argentina. Se vor îmbarca mai mult de 3000 de persoane, urmând să aducem acasă europeni blocați în Peru, Maldive, Mongolia și din multe țări africane”.

În ultimele zile am  repatriat sute de cetățeni ai UE din Maroc. La bord s-au aflat cetățeni austrieci și din alte state membre, precum și cetățeni bosniaci, elvețieni sau americani. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, am repatriat aproximatic 1200 de cetățeni ai UE din Japonia și SUA”, a mai informat președintele Comisiei.

„În vremuri ca acestea, este bine să faci parte dintr-o comunitate puternică: Uniunea noastră Europeană”, a încheiat von der Leyen.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *