Skip to content
Societate

Peste 100 de migranţi, găsiţi în urma unor controale, la Timişoara, în doar o săptămână

Poliţiştii de frontieră din Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, al Serviciului pentru Imigrări Timiş şi jandarmi au prins, în cadrul acţiunilor desfăşurate săptămâna aceasta pentru preveniriea şi combaterea migraţiei ilegale în municipiul Timişoara, peste 100 de migranţi, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost identificaţi, în mai multe locaţii de pe raza municipiului Timişoara, peste 100 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India, Afganistan, Irak, Turcia şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani, mulţi dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitantii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant ale mijloacelor de transport pentru a se stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere”,  precizează sursa citată.

Astfel de acţiuni în sistem integrat vor continua, la Timişoara, în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *