Skip to content
Politică

Peste 100 de percheziții în București și în 11 județe

Poliția Română desfășoară la această oră, peste 100 de percheziții domiciliare în 11 județe și în municipiul București iar 353 de polițiști participă la acțiunea care vizează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În această dimineață, Poliția Română efectuează 105 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Brașov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu-Mare, Teleorman și Vâlcea, precum și a municipiului București. Vor fi puse în aplicare 67 de mandate de aducere.

353 de polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și a inspectoratelor de poliție ale județelor amintite mai sus participă la acțiune.
Sunt vizate mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă. 

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 10.000.000 de euro.
Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al S.R.I.. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *