Peste 100 de persoane aflate la Neversea au avut nevoie de îngrijiri medicale în a treia zi a festivalului

Sursă foto: Facebook/ Neversea

Peste 100 de persoane aflate la Neversea au avut nevoie de îngrijiri medicale, în cea de-a treia zi a festivalului, după ce au acuzat printre altele lipotimii, stări febrile, cefalee, iar două dintre acestea au ajuns la spital.

Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa au anunţat, duminică după-amiază, că nu au fost incidente de ordine publică la cea de-a treia zi a Festivalului Neversea.

”Principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost prevenirea incidentelor şi verificarea condiţiilor de siguranţă. Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, au afirmat reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi.

Ei au menţionat că efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat proactiv, concentrându-şi eforturile pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise.

Astfel, jandarmii, poliţiştii şi pompierii constănţeni au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale (29 amenzi în valoare totală de 54.905 lei şi 46 avertismente).

Dintre acestea 38 au fost la regimul rutier – 28 avertismente şi 10 amenzi în valoare de 6.105 lei.

Au mai fost acordate 20 de sancţiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor (13 avertismente şi 7 amenzi în valoare de 26.000 lei), 13 sancţiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice ( 5 avertismente şi 8 amenzi în valoare de 2.800 lei); două sancţiuni contravenţionale la H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2006 privind înfiinţarea centrelor de informare şi consiliere pentru tineri, constând în 2 amenzi în valoare de 10.000 lei; o sancţiune contravenţională pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul transporturilor navale, constând în o amendă în valoare de 5.000 lei

”În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, a fost oprită din a participa la festival o persoană, identificată având asupra ei substanţe interzise la deţinere”, a menţionat sursa citată.

De asemenea, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor din cadrul ISU Constanţa şi Serviciului de Ambulanţă Constanţa au acordat sprijin participanţilor la festival. Astfel, cadrele medicale au intervenit în cazul a 15 traumatisme şi a 91 de cazuri cu afecţiuni diverse, printre care lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială. Două persoane au necesitat investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: