Skip to content
Educație

Peste 11.000 de elevi și profesori, confirmați cu COVID. 167.000 de elevi fac cursuri online

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că 8.470 de elevi şi preşcolari s-au infectat de la începutul anului şcolar, numărul fiind cu peste 5.100 mai mare decât săptămâna trecută la ultima raportare. De asemenea, 2.688 de angajaţi sunt pozitivi, iar 167.298 de elevi au activitatea faţă în faţă suspendată.

Ministerul Educaţiei a prezentat, miercuri, raportarea săptămânală cu privire la numărul infectărilor de coronavirus în unităţile de învăţământ:

• Preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: 8.470;

• Angajaţi din învăţământ confirmaţi Covid-19: 2.688 de persoane

• Clase/grupe cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874;

• Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 167.298.

Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 6 octombrie 2021.

Miercurea trecută, erau 3.362 de elevi şi 1.192 de angajaţi din învăţământ confirmaţi cu coronavirus.

Specialiştii au decis, miercuri, că unităţile de învăţământ pot funcţiona cu prezenţă fizică indiferent de rata de infectare din localitate, iar deciziile de suspendare a prezenţei fizice vor fi luate în funcţie de cazurile confirmate în clasă sau şcoală. Decizia nu este definitivă, urmează decizia CNSU, o Hotărâre de Guvern şi ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănăţiţii, însă se doreşte ca măsura să se aplice din 4 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *